top of page

OM OSS

De Ubrukelige er et viseband i spagaten mellom nord og sør, kyst og storby, nordnorsk direkthet og fransk temperament. Bandet ble til som en musikalsk oppreisning etter at vokalist Christine Henriksen fra Finnsnes og gitarist Hallvard Høiberg fra Notodden fant et fellesskap i at begges tidligere prosjekter gjorde kassasuksess etter at de hadde forlatt skuta. Resultatet ble en oppvisning i kreativitet og skriveglede, selvransakelse ispedd svart humor, historiefortelling og stor musikalitet.  

 

De Ubrukelige har sitt musikalske ståsted i nordnorsk visesang, fransk chanson og 60-tallets folkbølge. De vant Norsk Viseforums artiststipend i 2019 og platedebuterte med Sukker og margarin samme år. De Ubrukelige har blant annet spilt på Trænafestivalen, Egersund Visefestival og Kråkeslottfestivalen på Senja. De har gjort flere spillejobber på landets ledende visescener, som Spelt i Tromsø, Ogna Scene på Jæren, Josefine og SALT i Oslo.

 

I april 2023 gir De Ubrukelige ut sitt andre album Knekke Knoka Brenne Bru i samarbeid med Olivias Rekorder, det første norske plateselskapet laget for å distribuere skeiv og kvinnelig tekst og musikk til offentligheten. Knekke Knoka Brenne Bru er spilt inn på Flerbruket i august 2022, produsert og mikset av Bård Ingebrigtsen, mastret av Øra Mastering og gis ut av Olivias Rekorder.  

 

Sagt om De Ubrukelige

 

«De forener nordnorsk visekunst med fransk temperament som et uekte barn  av Jacques Brel og Kari Bremnes. Dette fremfører de med en  fandenivoldsk energi og glimt i øyet som gjør de helt uimotståelige!»

(Norsk Viseforum)

«En oppvisning i kreativitet og skriveglede»

(Kråkeslottfestivalen)

«Sukker og margarin er blitt akkurat den godbiten som man kunne håpe på hvis du har hørt

De Ubrukelige på konsert»

(Folkebladet)

«Tar norsk visemusikk til et nytt kunstnerisk nivå»

(Tranøy Galleri)

«Alt blir livlig underholdning når viseduoen De Ubrukelige sparker fra seg foran mikrofonen»

(PLNTY Kulturmagasin)

«Umiskjennelig preg av Jacques Brel. Sukker og margarin anbefales, og de som er så heldige å få anledning til å høre duoen i levende live har noe å glede seg til»

(Viser) 

bottom of page